Indiferent de tipul de încălzire prin pardoseală, acest tip de încălzire are o serie de avantaje semnificative față de sistemul tradițional de calorifere montate pe perete.

Radiatoarele oferă căldură unei încăperi prin încălzirea aerului din cameră, în timp ce sistemele de încălzire prin pardoseală transferă căldura de pe o suprafață foarte mare, care este doar puțin mai caldă decât camera în sine. Suprafața podelei este mai caldă, iar nivelul de temperatură și umiditate de la podea la tavan rămâne constant, ceea ce creează un mediu interior mai confortabil.

Podelele încălzite funcționează la temperaturi scăzute, ceea ce duce la economii semnificative de energie.

Ca urmare a funcționării podelei calde din cameră, nu se formează circulația prafului.

Sistemul este sigur deoarece nu există panouri fierbinți sau margini fierbinți în cameră.

Având în vedere că nu este nevoie să amplasați elemente de încălzire în cameră, există mai multe opțiuni pentru instalarea acestora și puteți utiliza spațiul de podea în moduri diferite.

Costurile totale de operare ale încălzirii prin pardoseală sunt, de asemenea, mai mici, iar încălzirea prin pardoseală pe bază de apă poate fi combinată cu orice tip de încălzire – cazan pe gaz, sisteme cu combustibil solid sau lichid. Încălzirea în pardoseală este potrivită în special dacă este utilizat un sistem de încălzire cu pompă de căldură.

Conform standardelor europene, temperatura suprafeței încălzirii prin pardoseală în spațiile rezidențiale nu trebuie să depășească + 29C. Acest nivel de temperatură a suprafeței asigură că temperatura optimă în încăpere ajunge la 20 – 21C. Pentru a atinge aceste temperaturi, lichidul care circulă în țevile de sub podea trebuie încălzit doar până la + 35C. Pentru comparație, un sistem clasic de radiatoare necesită o temperatură a apei de +65 până la +80 C. Așadar, podelele încălzite vă permit să economisiți costurile cu energia.

Este posibil să instalați sistemul de încălzire prin pardoseală în pereți, în acest caz temperatura maximă a suprafeței este de + 50C, iar un astfel de perete dă deja efectul unui cuptor. Un astfel de sistem poate fi utilizat acolo unde este imposibil să creșteți înălțimea podelei, de exemplu, în case istorice, reconstruite.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *