Calculele teoretice ale costului unei case sunt una, dar practica este alta. Foarte des, costul construcției unei case în teorie este semnificativ diferit de cât va costa în practică, dacă este realizat de o persoană care a început construirea propriei case pentru prima dată.

Acest lucru se întâmplă din cauza necunoașterii subtilităților și nuanțelor, precum și din cauza publicității fără scrupule cu prețuri atractive. Ca urmare, costul estimat al construirii unei case în timpul construcției crește de câteva ori. Dar de atunci constructia a inceput, apoi nu mai este incotro, trebuie sa platesti.

Pentru a preveni acest lucru, în acest articol vom oferi prețuri reale (relevante pentru 2020), testate în mod repetat în practică.

Etapa 1: Proiect

Construirea unei case începe cu un proiect. Costul unui proiect individual fără dificultăți speciale este de 700-1000 de ruble. pe mp, adică proiect pentru 150 mp. va costa 100-150 tr. Puteți economisi mult și cumpăra un proiect finalizat, prețul acestuia fluctuează în jurul a 30-40 tr, în timp ce puteți face ajustări la acesta. Există atât de multe soluții gata făcute încât o poți alege cu ușurință pe cea care îți place și să economisești mult pe proiect.

Pentru un proiect de casa de 150 mp. vei plati ~ 30 tr. (dacă cumperi un proiect finalizat).

Etapa a 2-a: Fundație

Aranjamentul fundației. Pe baza calculelor din proiect, precum și a stării solului, este selectată o fundație. Casele din lemn sunt ușoare, așa că o fundație cu șuruburi este perfectă pentru ele. Principala întrebare care se pune este ce grămezi să alegeți (lungime, diametru, număr și dimensiunea lamelor), acești parametri depind de solul din zona dumneavoastră. În această chestiune, veți fi ajutați de angajați ai companiei care vinde și montează piloți. Costul unei grămezi este de 1-3 tr., cu montaj 3-5 tr. O grămadă poate rezista de la 1,5 până la 2 tone.

Fundație cu șurub pentru o casă din cherestea 150 mp. va costa ~ 120-150 tr.

Etapa a 3-a: Cutia

Cutie din lemn profilat. Pentru a face acest lucru, va trebui să cumpărați un lemn profilat, să îl livrați la fața locului, să îl depozitați corespunzător (pentru a nu se deteriora) și să construiți o cutie. Dacă nu ți-ai construit niciodată o casă, va fi mai ieftin să angajezi specialiști. Costul cutiei, luând în considerare materialele, livrarea și construcția, este de 5000-6000 de ruble. pe mp. după gen.

Caseta caseta 150 mp. va costa 750-825 tr.

Etapa a 4-a: Acoperiș

Costul unui acoperiș poate varia semnificativ, în funcție de configurație, material de acoperiș, izolație termică și hidro-fonica, jgheaburi, cornișe și alte lucruri. Este extrem de dificil să oferiți prețul corect, dar din experiență putem spune că costul unui acoperiș ar trebui să fie de aproximativ 1000-1400 de ruble pe mp.

Acoperiș pentru casă 150 mp. va costa 150-200 tr.

Etapa a 5-a: Ferestre

Asemenea unui acoperiș, costul geamului unei case poate varia semnificativ, în funcție de materialul ramelor, ferestrelor termopan, feronurilor etc. Costul mediu al unei ferestre se calculează la rata de 5 tr. pe mp. pe sticlă. Suprafața ferestrei într-o încăpere de 15-20 metri este de ~ 2,5 mp. Numarul de ferestre din casa este de 150 mp. ~ 12-14.

Costul vitrarii casei este de 150 mp. – 150-200 tr.

Etapa a 6-a: Uși

Preturile la usa din fata incep de la 20 tr, usi interioare cu montaj 8-12 tr, acestea vor fi usi la cheie la clasa economica. Numărul de uși de intrare este de 2, ușile de interior vor avea nevoie de 7-8 bucăți.

Costul tuturor ușilor pentru casă este de 150 mp. ~ 120-140 tr.

Pe scurt: 1 milion 445 tr. 30 tr. (proiect) + 135 tr. (fundatie) + 800 tr. (cutie) + 175 tr. (acoperiș) + 175 tr. (windows) + 130 tr. (uși).

Pretul nu include finisaje, electrice, sanitare, incalzire, ventilatie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *